O tunjevini


Tuna je jedna od najzdravijih riba koje bi trebalo da dodate u vašu svakodnevnu ishranu. Ova namirnica predstavlja izvrstan izvor visokokvalitetnih proteina a ujedno sadrži i malo masti.

Bilo na roštilju, bilo u konzervi, tunjevina je izuzetno zdrava namirnica. Bogata je hranjivim sastojcima, jer sadrži minerale poput kalijuma, selena i magnezijuma. Osim toga sadrži velike količine vitamina B kompleksa i omega-3 masne kiseline koje su od ključnog značaja za zdravu ishranu. Konzumiranje tunjevine, pored ovih, ima još mnoge prednosti.

Sprečava rak

Vitamin E i selen u tunjevini sprečavaju neke oblike raka kao što su rak pankreasa i rak svakog organa za varenje kao što su usta, želudac, jednjak, grkljan i debelo crevo. Omega-3 masne kiseline prisutne u tuni sprečavaju rak dojke, a takođe snižavaju rizik od pojave leukemije.

Čuva zdravlje očiju

Stanje koje se zove makularna degeneracija, koja uzrokuje pogoršanje vida, je glavni uzrok slepila kod ljudi starijih od 50 godina. Omega-3 masne kiseline prisutne u tuni sprečavaju pojavu ovog stanja.

Gubitak kilograma

Pedeset posto dnevne potrebe proteina možete da dobijete iz male porcije tune, što čini samo 110 kalorija. Tunjevina je odličan izbor ukoliko želite da kontrolišete svoju kilažu ili pak gubite kilograme. Ipak, gubitak težine zavisi i od načina na koji jedete tunjevinu, pa dupla porcija tune sa majonezom neće vas dovesti do željenih rezultata.

Detoksikacija

Selen prisutan u tuni izvor je antioksidansa koji utiču na za zdravlje jetre. Funkcija ovog organa je detoksikacija i oslobađanje tela od štetnih stvari kao što su pesticidi, lekovi i teški metali.

Štiti srce

Ishrana bogata tunom smanjuje rizik od nastanka kardio vaskularnih bolesti. Omega-3 masne kiseline takođe pomažu u smanjenju krvnih ugrušaka i sprečavaju pojavu srčanog i moždanog udara. Tuna sprečava upale i stvaranje krvnih ugrušaka zbog holesterola.

Zdravlje mozga

Redovne porcije tunjevine u toku nedelje sprečavaju pojavu Alchajmerove bolesti. To je zato što omega-3 masne kiseline sprečavaju upale i podstiču protok krvi u mozak. Način prisutan u tuni igra važnu ulogu u odlaganju gubitka pamćenja i smanjuje verovatnoću od nastanka mnogih bolesti.
GOLD PRIMA- komadi tunjevine u ulju (170 g, 185 g.)
tunjevina gold prima
Konzervirana tunjevina u pakovanju od 170 g. i 185 g. Najboljim izborom tune pripremljene u krupnim komadima možete da osetite svu slast laganog obroka. Oduvek najpopularnija među našim potrošačima, bogatim i karakterističnim ukusom, izaziva maštu na ukusan obrok uklopljen u lične kombinacije dodataka kojim se postiže savršen užitak.
GOLD PRIMA- komadi tunjevine u maslinovom ulju (140 g.)
tunjevina gold prima
Konzervirana tunjevina u pakovanju od 140 g. Najomiljeniji proizvod onih koji vole bogatstvo ukusa prefinjene tunjevine visokog kvaliteta obogaćene zdravim i ukusnim dodatkom maslinovog ulja. Ova tunjevina preporučena je za celu porodicu jer kompleksnost njenog sastava odgovara kako mladima zbog svojih potreba za gradivnim materijama, vitaminima i mineralima tako i starijima sa specifičnim zdravstvenim zahtevima.
GOLD PRIMA- komadi tunjevine u sopstvenom soku (170 g.)
tunjevina gold primaKonzervirana tunjevina u pakovanju od 170 g. Savršeno lagan obrok namenjen onima koji uživanju u najnežnijim ukusima. Tunjevina u sopstvenom soku ili kako je neki nazivaju u vodi obezbediće idealan odnos hranjivih materija bez dodataka masti, istaći će sve prednosti ribe u ishrani sportista i onih koji imaju potrebu za smanjenim sadržajem masti iz zdravstvenih ili estetskih razloga. Preporučen je obrok za dijabetičare, probleme visokog krvnog pritiska, povišene vrednosti holesterola u krvi, a deo i je mnogih dijeta koje preporučuju minimum masti maksimum vitamina i minerala.
GOLD PRIMA- komadi tunjevine sa Meksiko salatom (170 g.)
tunjevina gold primaKonzervirana tunjevina u meksiko salati u pakovanju od 170 g. Sočni komadi tunjevine obogaćeni meksičkim ukusima ostaviće Vas bez daha već pri prvom zalogaju. Mešavina povrća, beby kukuruza, šargarepe, crnog luka, žute paprika, crvenog pasulja i belog bibera oduševiće i najveće gurmane. Namenjena svima koji uživaju u malo izraženijim ukusima ali uz idealan balans ukusa neće razočarati ni najzahtevnije. Ovo gotova salata, spremna i ukusna može biti deo svakodnevnih rituala bez obzira gde se nalazite.
GOLD PRIMA- komadi tunjevine sa povrćem (170 g.)
tunjevina gold primaKonzervirana salata od tunjevine sa povrćem u pakovanju od 170 g. Komadi tunjevine u kombinaciji sa sočnim povrćem napravljena je kao kompletan, lagan, ukusan i zdrav obrok. Skladna harmonija ukusa pažljivo biranih začina i probranih kombinacija povrća još više ističe bogat ukus tunjevine.
GOLD PRIMA- komadi tunjevine sa majonezom (170 g.)
tunjevina gold primaKomadi konzervirane tunjevine u sosu od majoneza u pakovanju od 170 g. Provereno dobra kombinacija sada je u prodaji i kao gotovo jelo. Kompletan obrok sa idealno balansiranim količinama ukusnih sastojaka podsetiće Vas zašto je ovo i Vaše omiljeno jelo.